ΠΛΑΘΩ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΑΚΙΑ!!!!


Η συνταγή της  φίλης Δέσποινας Παρταλά βήμα βήμα

Σε μια λεκάνη μεγάλη ρίχνουμε πρώτα τα υγρά
 (ευκαιρία να θυμηθούμε τα υγρά και τα στερεά με το διαχωρισμό που κάναμε) 

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ



3 κουτιά από το ζαχαρούχο χλιαρό νερό
μέσα στο οποίο διαλύσαμε 200gr μαγιά



ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ



2 κουτιά από το ζαχαρούχο καλαμποκέλαιο






1 κουτί  από το ζαχαρούχο φρέσκο χυμό πορτοκάλι





σπάμε 4 αβγά




τα ρίχνουμε πολύ προσεχτικά




και τώρα έχουν σειρά  τα στερεά υλικά της συνταγής μας

2 κουτιά από το ζαχαρούχο ζάχαρη

  
 και ρίχνουμε τα αρώματα ,μαχλέπι κακουλέ,μαστίχα χιώτικη 
(μάθαμε  για τη Χίο και τα μαστιχόδεντρα)













                                               
                                                   αλεύρι θα βάλουμε αρκετό 2,5 κιλά περίπου


τέλος ρίχνουμε μπαίικιν πάουντερ


ζυμώνουμε όλα τα υλικά
το ζυμάρι δεν χρειάζεται ούτε φούσκωμα ,ούτε ξεκούραση

    
και  ήρθε η ώρα που περιμέναμε ,να παίξουμε με το ζυμάρι ,
αλλά να μη ξεχνιόμαστε να φτιάξουμε τις πλεξούδες και σαλιγκαράκια

















οι τελευταίες πινελιές, αλείφουμε με αβγό 




και ρίχνουμε σουσάμι



  

έτοιμα ,ψήθηκαν στους 180 βαθμούς
μοσχοβολάν, είμαστε σίγουροι ότι πέτυχαν 




Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στα τσουρέκια σας

και

 καλή Ανάσταση












στο κήπο των Ελαιώνων





η Κυριακή των Βαΐων












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις