EΛΙΑ

Στις αρχές του μήνα ασχοληθήκαμε με τη θεματική ενότητα "ελιά". Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι στη γειτονιά μας έχουμε αυλές, βγήκαμε περίπατο για να κάνουμε το μάθημα βιωματικά.
 Ανάμεσα στα δέντρα που βρήκαμε ξεχωρίσαμε την ελιά, παρατηρήσαμε τα φύλλα τον κορμό ,τον καρπό και την συγκρίναμε με άλλα δέντρα .Φτιάξαμε με τα κλαδιά της στεφάνια αναφερόμενοι στους ολυμπιακούς αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας.






Ελιά


Γυρίζοντας στην τάξη επεξεργαστήκαμε την ελιά μέσα από πίνακες ζωγραφικής προκειμένου να την εντάξουμε και στο πολιτιστικό πρόγραμμα μας......."σχήματα χρώματα γραμμές γίνονται πίνακες ζωγραφικής". Γνωρίσαμε τον ιδιόμορφο  ζωγράφο Θεόφιλο και αποτυπώσαμε το "λιομάζωμα" με τη δική μας εικαστική ματιά .Επίσης είδαμε πίνακες "νεκρής φύσης " με θέμα την ελιά και τους αποδώσαμε με το δικό μας τρόπο.


λιομάζωμα



Ελιά
νεκρή φύση



ταμπλό βιβάν
Ανακαλύψαμε τις ιδιότητες του λαδιού μέσα από συγκεκριμένα πειράματα.








Σχόλια

  1. Τασούλα μου όλα υπέροχα αλλά η νεκρή φύση κλέβει τις εντυπώσεις! Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη προσέγγιση....δεν έχω λόγια! Ιδιαίτερα οι πίνακες που δημιουργήσατε ήταν εντυπωσιακοί! Μόνο μια απορία έχω, δεν κατάλαβα το τελευταίο πείραμα με το απορροφητικό χαρτί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια το πείραμα ήταν εμποτισμένα πανιά με λάδι νερό και οινόπνευμα τα αφήσαμε να στεγνώσουμε και διαπιστώσαμε ότι το νερό και το οινόπνευμα στεγνώνοντας δεν άφησαν λεκέ αντίθετα με
      το λάδι

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις